Ethical Hacking

Een ethical hacker is een computer en netwerk beveiligingsconsultant die uw systemen en netwerkinfrastructuur onderzoekt op beveiligingsfouten die kwaadwillende hackers zouden kunnen misbruiken om de betrouwbaarheid van uw ICT-infrastructuur negatief te beinvloeden. Tijdens een ethical hack worden uw computersystemen onderzocht op een wijze die vergelijkbaar is aan de aanpak die computerkrakers hanteren.

Het verschil tussen kwaadwillende computerkrakers en ethical hackers is vanzelfsprekend de manier waarop met de bevindingen wordt omgegaan. Waar een computerkraker ongeoorloofd misbruik maakt van de aangetroffen kwetsbaarheden, voorziet een ethical hacker zijn opdrachtgever van een duidelijke rapportage die aangeeft wat er moet gebeuren om de beveiligingskwetsbaarheden weg te nemen.

Veel van de technische security onderzoeken van Classity bevatten “ethical hacking” elementen. Binnen de Internet security scan (internet beveiliging) en de Netwerk security scan (beveiliging van het interne netwerk) is het ethical hack element het grootst. Uiteraard behoort een ethical hack op maat ook tot de mogelijkheden. Het onderzoek wordt in dat geval volledig op maat gemaakt zodat het resultaat zo goed mogelijk aansluit op uw specifieke omgeving.

Synoniemen voor ethical hacken zijn “pentesting of penetratietesten” en “intrusion testing”.